27 Ekim 2013 Pazar

Online Sucuk Pastırma Satış Sitesi


Ülkemizde en çok tüketilen et ürünlerinden olan sucuk genellikle balkan coğrafyasında yaygın bir kültüre sahiptir. Türleri açısından çeşitli bir seçenek listesine sahiptir ve özellikle ülkemizin bazı yörelerinde milli gıda ürünü olarak kabul edilmektedir.



Raf ömrünün uzun olmasından dolayı ev ve iş yerlerinde de rahatlıkla saklanabilir ve ihtiyaç halinde de açık bir ortamda tüketilebilir.
Sucuğun yanında ülkemizin özellikle Kayseri ve Afyon gibi bölgelerinde yaygın olarak tüketilen pastırma da bu bölgelerden çevre illere ve zaman zaman da yurt dışına ihraç edilmektedir. Bu gıda maddesi de çiğ etin çeşitli baharatlarla zenginleştirilip kurutulmasıyla elde edilir. Tarihte de Türk yemek kültürünün önemli alanlarından biri olan pastırmanın tarihi Hun Türklerine kadar dayanmaktadır.



Kayseri yöresinin zengin yemek kültürünün önemli parçalarından biri olan Kayseri mantısı un, yumurta, su ve tuz gibi temel gıda maddelerinin belli bir ölçek dâhilinde karıştırılmasıyla elde edilir. Bu mantıyı yapabilmek için hamurlar enine ve boyuna kesilir. Daha sonra içine kıyma konulur ve kesilen hamur parçalarının dört tarafı üstten olacak şekilde birleştirilir.
Örneklerden de anlaşılacağı gibi ülkemizde et ürünlerine dayalı mutfak sanatları zengin bir kadroya sahiptir. Bahsedilen ürünler özellikle bazı bölgelerde yaygınlaşmıştır çünkü tek bir millet olsa da yörelere göre kültür değerleri farklılık gösterir. Bu kültürel farklılıkları en kolay hissedebileceğimiz alanlardan biri de yemek kültürüdür.

0 yorum:

Yorum Gönder